Liviu Pop propune schimbarea evaluării elevilor la clasele primare: calificativele să fie înlocuite cu note de la 1 la 10
În propunerea lui Pop se arată că elevii claselor a III-a și a IV-a vor primi note de la 1 la 10, iar cei de la gimnaziu ar putea fi evaluați fie prin note, fie prin punctaje.
Modificarea propusă de Liviu Pop:
Alineatul (3) al articolului 71 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 va avea următorul cuprins: „(3) Rezultatele evaluării se exprimă, după cum urmează: a) la nivelul ciclului de achiziții fundamentale (clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a) prin nivelul atins, referitor la gradul de însușire a competențelor; b) la nivelul claselor a III-a și a IV-a prin note de la 1 la 10; c) la nivelul ciclului secundar şi în învăţământul terţiar nonuniversitar, prin note de la 1 la 10 sau prin punctaje, în mod similar testelor internaţionale.”
”Inițiativa nu este a mea, ci a unui grup de învățători cu experiență în învățământ de peste 30 de ani, inspectori de specialitate, directori de grădiniță care mi-au înaintat această propunere pe care am preluat-o și alături de o parte din colegii mei, senatorii PSD, am depus-o săptămâna aceasta în parlament”, a declarat Liviu Pop pentru Hotnews.
Fostul ministru spune că propunerea de modificare a legii a fost depusă la Camera Deputaților, fiind prima cameră sesizată. ”Evident că dezbaterile pot duce către o soluție adaptată dacă unii consideră că cel puțin pentru clasa pregătitoare, clasa întâi și clasa a doua nu este suficient de clar expus în textul de lege ceea ce trebuie să facă învățătorii. Sunt propuneri plecate de la cei care folosesc astăzi legea edcuației naționale, în special învățătorii, după 8 ani de zile de la adoptarea legii educației și de la introducerea calificativelor în sistemul de învățământ preunivesitar”, a mai spus Liviu Pop.
Înainte de adoptatea actualei legi a educației, în 2011, la clasele primare evaluarea elevilor se făcea prin note de la 1 la 10.
MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Sindicalistul ajuns ministru invatamantului in 2012,in plin scandal legat de plagiatul lui Viorel Ponta a desfiinţat organismul care tocmai dăduse un verdict nefavorabil premierului de atunci.
Pop a desfiinţat prin ordin de ministru Consiliul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), imediat după ce acest for a dat un prim verdict de plagiat în ce-l priveşte pe Ponta
Bravo tuturor celor care sunteti la conducerea ministerului. De 30 de ani dati dovada de multa viziune si ne demonstrati ce inseamna pentru voi copii educati!