Guvernul a alocat, la ședința de joi, fonduri pentru efectuarea lucrărilor de amenajare și asigurare cu utilități a grupurilor sanitare din unitățile de învățământ preuniversitar. La începutul anului școlar, peste 1.000 de școli aveau toalete nedotate sau amplasate în curte, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

În nota de fundamentare a hotărârii se arată că prin proiect vor fi nominalizate 858 de unități de învățământ, iar sumele necesare executării acestor lucrări sunt prevăzute în bugetul Ministerului Educaţiei Naționale.

Ministerul Educației reamintește că în anul 2017, în reţeaua de învăţământ preuniversitar de stat funcţionau 2.219 unităţi de învăţământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă şi fără canalizare. Însă, la începutul anului 2019, în reţeaua de învăţământ preuniversitar de stat mai funcţionau 1.180 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcţiilor de învăţământ, arată comunicatul.

„Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 30 mai, o hotărâre prin care este repartizată suma de 64.900 mii lei pentru finanţarea lucrărilor de amenajare și asigurare cu utilități a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Această sumă a fost alocată în bugetul Ministerului Educaței Naționale la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51 Transferuri între unități ale administrației publice, încă din luna februarie a anului 2019”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Potrivit reprezentanților Ministerului, 61.500 de elevi vor avea condiții optime de studiu.

„Reamintim că în anul 2017, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat funcționau 2.219 unități de învățământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare. În urma măsurilor întreprinse de Executiv și autoritățile locale, la începutul anului 2019, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat mai funcționau 1.180 de școli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcțiilor de învățământ”, mai precizează sursa citată.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!