Bacalaureatul olimpicilor se va desfășura într-o sesiune specială, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, informează Ministerul Educației. Examenul va avea loc în perioada 16 mai - 5 iunie.

BacalaureatFoto: Agerpres

Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat este dedicată absolvenţilor de liceu din loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele internaționale și concursurile internaţionale sportive.

Pentru sesiunea din 2019 sunt eligibili 176 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.

Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 16 şi 17 mai.

Bacalaureat 2019. Calendar probe de evaluare a competenţelor:

20 - 21 mai - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă

22 mai - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

23 - 24 mai -Evaluarea competenţelor digitale

Bacalaureat 2019. Calendar probe scrise:

27 mai - Limba şi literatura română

28 mai - Proba obligatorie a profilului (matematică/ istorie)

29 mai - Proba la alegere a profilului şi specializării ( la alegere din fizică, chimie, biologie vegetală și animală, anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie)

30 mai - Limba şi literatura maternă

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!