Referent tehnic, tehnician telecomunicaţii, IT specialist, software developer sau medic dentist sunt numai câteva din sutele de locuri de muncă pe care angajatorii francezi le oferă vorbitorilor de limba franceză în cadrul târgului de joburi #doyouspeakfrancais dedicat studenţilor şi absolvenţilor şi desfăşurat joi la Bucureşti.

Targ de joburiFoto: Hotnews

Potrivit datelor de la Camera Franceză de Comert şi Industrie din România, companiile franceze din România caută un milion de români pentru a-i angaja.

Ofertele de muncă sunt postate şi pe Franco-jobs.com şi vin în special din partea companiilor care angajează în Romania şi în străinătate, profiluri specializate într-un domeniu precis şi vorbitori de limbă franceză şi engleză.

"Profilul candidatului este orientat spre limbi străine, în special franceză nivel mediu spre avansat, şi dorinţa candidatului să înveţe. Devine complicat să găsim candidaţi pentru că suntem multe companii care caută angajaţi", a spus Diana Păsăreanu specialist recrutare la Cegedim.

Unele companii oferă posibilitatea angajaţilor să lucreze de acasă şi să primească salarii la fel de mari şi toate avantajele unui job desfăşurat la sediul firmei.

"Noi oferim joburi de back office, adică actualizarea bazei de date. Angajaţii trebuie să ştie franceza, germana, care pot lucra şi de acasă, iar nivelul de salarizare poate fi la fel ca cel din Bucureşti, chiar dacă el lucrează de la sat", au spus reprezentanţii Amazon.

Franco-jobs.com este un site de recrutare pentru vorbitori de limbi străine la nivel avansat, în special limbile franceză şi engleză. Joburile sunt pentru candidaţi în toate domeniile de activitate cum sunt inginerie, IT, administrativ, servicii clienti, constructii / amenajari, transport / logistică.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!