Secţiune susţinută de MedLife

Înscrierile la scoală încep pe 4 martie. Calendarul complet anunțat de Ministerul Educației

de Andreea Ofiteru     HotNews.ro
Marţi, 19 februarie 2019, 12:26 Actualitate | Educatie


Calendar înscriere la şcoală
Foto: Hotnews
Anul acesta înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 începe pe 4 martie 2019. Ministerul Educaţiei a făcut public calendarul de înscriere. Astfel, în perioada 4 -22 martie, părinţii vor completa cererile tip pentru înscrierea elevilor.

Ministerul Educaţiei a anunţat că metodologia rămâne la fel ca în anii trecuţi. Au prioritate elevii care au împlinit 6 ani până la 1 septembrie 2019. Dacă părinţii au ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv vor să-şi dea copiii la şcoală, ei vor putea face acest lucru dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Evaluarea psihosomatică începe pe 25 februarie.

CALENDAR ÎNSCRIERE LA ŞCOALĂ 2019

4 martie – 22 martie 2019 – Părinţii completează, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri).

25 martie 2019 - Comisia națională procesează cererile tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

26 - 27 martie 2019 – Fiecare şcoală procesează cererile părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.

28 martie 2019 - Comisia națională procesează cererile-tip de înscriere şi repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

29 martie 2019 - Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar și al unităților de învățământ a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe pe 1 aprilie 2019, când şcolile vor afişa procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile după prima etapă.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1460 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by