Universităţile cer Ministerului Educaţiei introducerea dublei specializări
Universităţile vor ca repartizarea cifrei de şcolarizare pentru anul 2019-2020 şi alocarea granturilor pentru studii să se facă de la bugetul de stat, în funcţie de clasamentele universitare internaţionale, în condiţiile în care nu există un astfel de clasament la nivel naţional.
Universitarii spun că vor face un demers comun către Ministerul Educației Naționale pentru fundamentarea cerinței de exceptare a universităților de la obligația de a diminua cheltuielile de întreținere și funcționare cu 10% până la sfârșitul anului 2018 în raport cu anul precedent.
În plus, Consorțiul Universitaria susține propunerile studenților de inițiere a unei modificări a Legii Educației, astfel încât să se acorde subvenția cămine-cantine și pentru studenții înmatriculați la învățământul cu taxă. De asemenea, universtarii susţin modificarea ordinului de ministru din 2017 privind stabilirea criteriilor generale de acordare a burselor, astfel încât să se clarifice că bursierii statului român pot cumula bursele sociale cu bursele acordate pe criterii generale. Rectorii universităţilor mai vor ca Legea Educației Naționale să se modifice astfel încât să se asigure prezența studenților în raport de 25% în alegerea rectorului.
Cele cinci universităţi membre ale Consorțiului Universitaria, Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Academia de Studii Economice din București și Universitatea de Vest din Timișoara, arată că ele s-au situat constant în clasamentele internaționale cu cea mai mare notorietate.
MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II