Judecatoria Sectorului 3 a decis, miercuri seara, ca Mario Iorgulescu, fiul presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), sa fie cercetat sub control judiciar in dosarul privind fapte de lipsire de libertate, loviri si alte violente, distrugere si favorizarea infractorului, potrivit Mediafax.

Sub control judiciar va fi cercetat si Gabriel Francisco Pascu, Marcel Pascu si Vasile Pascu fiind cercetati in libertate, fara nicio masura preventiva. Decizia Judecatoriei Sectorului 3 nu este definitiva.

Cei patru au fost retinuti marti seara dupa ce politistii au facut perchezitii la locuinta fiului presedintelui LPF si in alte sapte locatii, anchetatorii cerand arestarea lor preventiva.

"Politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, au pus in aplicare opt mandate de perchezitie domiciliara, in municipiul Bucuresti, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal, loviri si alte violente, distrugere si favorizarea infractorului", au informat, marti, intr-un comunicat de presa reprezentatii Politiei Capitalei.

Surse judiciare sustin ca Mario Iorgulescu, alaturi de alte noua persoane, este banuit ca ar fi incercat, prin violenta, sa determine un barbat sa-si retraga plangerea depusa in cadrul unui dosar penal.

"Din datele si probele administrate in cauza, a rezultat presupunerea rezonabila ca banuitii au exercitat acte de violenta si au lipsit de libertate in mod ilegal un barbat, ulterior incercand sa-l determine, prin constrangere si corupere, sa-si retraga plangerea si declaratiile formulate", se arata in comunicatul Politiei Capitalei.