Politisti de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din Sectorul 1 efectueaza, joi dimineata, 22 de perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, in vederea ridicarii de documente financiar-contabile si inscrisuri de la sediile unor firme si domiciliile unor persoane suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare, anunta Agerpres. Potrivit Digi 24, una dintre perchezitii are loc la sediul Energy Holding, societate detinuta de Bogdan Buzaianu. Bogdan Buzaianu este cunoscut ca om de afaceri controversat si unul dintre "baietii destepti" din energie.

Bogdan BuzaianuFoto: Federatia de Judo

Din cercetarile efectuate pana in prezent de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (PCAB), a rezultat faptul ca, in cursul anului 2009, intre doua societati comerciale au fost incheiate contracte de consultanta si vanzare-cumparare, avand ca obiect terenuri la preturi mult supraevaluate, astfel incat bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 500.000 de euro, reprezentand neplata impozitului pe profit si a taxei pe valoare adaugata.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, in dosar sunt cercetate 2 persoane fizice si 2 persoane juridice pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare.

In vederea asigurarii prezentei la audieri, au fost emise mandate de aducere pe numele suspectilor.

De asemenea, procurorii au pus sechestru pe 14 imobile - terenuri si constructii, identificate in proprietatea suspectilor.

La actiune participa politisti din cadrul IGPR - SAS.