Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa in cazul accidentului de autocar produs vineri intre Brasov si Fagaras, pe drumul dintre localitatile Vladeni si Persani, anunta Parchetul General, intr-un comunicat. De asemenea, prefectul judetului Iasi, Marian Grigoras, a precizat ca autocarul rasturnat era inchiriat de reprezentanti ai Palatului Copiilor din Iasi de la o firma privata si ca s-au dispus controale atat la sediul firmei de transport cat si la Palatul Copiilor.

Ora 17:23: In foaia de parcurs a autocarului erau trecuti 24 de pasageri, cu toate ca acesta transporta 31 de persoane (Digi 24).

"La Iasi, politistii si inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier au plecat la firma Maxibus Trans, firma de la care cei de la Palatul Copiilor au inchiriat autocarul pentru a merge la Arad, acolo unde participau la un concurs. De asemenea, inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca, impartiti in doua echipe, investigheaza accidentele de munca atat de la firma de transport, cat si de la Palatul Copiilor. Vorbesc de accidente de munca pentru ca cei doi soferi morti de la firma de transport se aflau in timpul programului. Echipa de la ITM, care a mers la Palatul Copiilor, a reusit la acest moment sa clarifice situatia exacta a persoanelor plecate cu aceasta cursa. Este vorba despre 31 de copii si doi adulti", a declarat Marian Grigoras, prefectul judetului Iasi.

Parchetul General anunta, intr-un comunicat, ca "La Parchetul de pe langa Judecatoria Fagaras a fost inregistrata o cauza privind accidentul rutier petrecut in cursul zilei de astazi, intre localitatile Brasov si Fagaras, soldat cu ranirea a mai multor persoane si decesul a patru dintre pasagerii autocarului.

Dosarul a fost preluat, avand in vedere complexitatea cauzei, de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov, la fata locului fiind deja o echipa mixta formata din politisti si criminalisti coordonati de un procuror.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Pe masura derularii cercetarilor vom informa opinia publica."

Un autocar care transporta 28 de copii si 3 adult s-a rasturnat, vineri, in jurul pranzului, intre Brasov si Fagaras, pe drumul dintre localitatile Vladeni si Persani.

Un copil si 3 adulti au murit in accident, iar 26 de raniti au fost transportati la spitale din Brasov, unul dintre ei fiind in stare grava, potrivit datelor comunicate de Ministerul Sanatatii.

Potrivit declaratiilor martorilor accidentului, autocarul ar fi fost supraincarcat in momentul accidentului - avea o capacitate de 21 de locuri pe scaune, insa transporta 31 de persoane.