Laringita inseamna pierderea vocii sau raguseala si este rezultatul inflamatiei (umflarii) laringelui. A nu se confunda cu o durere de gat. Laringita se trateaza in mod obinuit cu ceaiuri cu miere si lamaie, gargara cu apa sarata, ne folosim vocea cat mai putin sau incercam sa vorbim in soapta. Dar cate dintre aceste remedii functioneaza cu adevarat?

Cauzele si tratamentul laringitei. Remedii care nu te vor ajuta sa-ti recapeti voceaFoto: MorgueFile.com

Cauzele laringitei:

  • Cea mai frecventa cauza a laringitei este o infectie a tractului respirator superior, cum ar fi raceala sau gripa. Daca infectia este bacteriana, consultati un medic pentru a primi tratament cu antibiotice.
  • A doua cauza comuna de laringita este suprasolicitarea vocii – cum ar fi strigatul si tipatul la un meci.
  • Simptomele laringitei acute pot include dureri de gat, raguseala si un sentiment de gat zgariat. Curatarea constanta a gatului poate fi un alt simptom, atunci cand cauzele laringitei sunt legate de infectii, in special de cele virale
  • Daca suferiti de laringita cronica, fumatul poate fi vinovat. Inhalarea fumului de tutun creste masa  laringelui si poate duce la scaderea tonalitatii vocii.
  • O cauza a laringitei care poate parea suprinzatoate este boala de reflux gastroesofagian. Despre prevenirea si tratarea acestei boli puteti citi recomandarile dr. Carmen Ruxandra Posoiu.

Recomandari

  • Unii medici recomanda ceaiul cu lamaie si miere. Lamaia are vitamina C, mierea are proprietati anti-bacteriene iar ceaiul contine antioxidanti care stimuleaza sistemul imunitar.

Citeste mai mult si comenteaza MedLive.ro.