Julia High, o britanica in varsta de 55 de ani, a avut parte de cea mai mare surpriza din viata ei cand s-a intors la locuinta sa din Leytonstone (estul Londrei) dupa un weekend in care isi vizitase parintii si si-a gasit casa ocupata de o familie de tigani romani, scrie Daily Mail. Acestia au devastat casa si i-au imbracat hainele, iar la sosirea femeii, i-au oferit un pahar cu vin, sustinand ca proprietara locuintei a murit, iar fiul acesteia le-ar fi inchiriat casa. Julia High nu are, insa, niciun fiu. Ea a fost plecata doar un weekend pentru a isi vizita parintii, iar la intoarcere i-a gasit pe cei 8 tigani romani in casa care ii apartine de 30 de ani.

Membrii familiei de tigani - cinci adulti si trei copii - au distrus covoarele, au golit frigiderul, au adunat hainele din casa si le-au depozitat in mai multi saci, in gradina. Ei au provocat stricaciuni in bucataria si baia locuintei, iar un calculator si o camera digitala au disparut. Doar paturile si dulapurile din casa au ramas intacte.

Odata evacuata, familia de tigani a ocupat abuziv o alta locuinta, situata la doua strazi distanta.

Julia High, care lucreaza la Agentia de Frontiera din regatul Unit, a povestit ca: "Femeile au venit la usa, imbracate in hainele mele. Tiganii stateau in jurul mesei mele, band din vinul meu, cu paharele mele. Chiar mi-au oferit ceva de baut si mi-au spus ca sunt din Romania. Mi-au povestit ca eu am murit, iar fiul meu le-a inchiriat casa. Numai ca eu traiesc si nu am niciun fiu".

Femeia a obtinut rapid un ordin judecatoresc de evacuare, iar politistii i-au alungat pe tigani. Ea va fi insa nevoita sa locuiasca la prieteni pe perioada reparatiilor si se teme ca va dura cateva saptamani pana cand va putea locui din nou in casa ei.

"Acesti oameni au distrus 30 de ani din viata mea si i-au aruncat la gunoi. E un fel de a-mi distruge sufletul", spune Julia High.

Dupa evacuare, reporterii Daily Mail au gasit familia de tigani intr-o alta casa, la doar doua strazi distanta.

Laura Eparu, o romanca ce locuieste in apropierea casei Juliei High, a declarat ca "Sunt si eu romanca, insa mi-am dat seama ca aici este vorba despre tigani romani. Ne-au facut tara de ras".