Consilierul regiunilor Ratby si Groby, Robert Fraser, a fost suspendat din grupul conservator din care facea parte dupa afirmatiile jignitoare pe care le-a facut la adresa romanilor. La o intrunire a Consiliului Parohiei Groby, Robert Fraser a afirmat ca “unii romani ar infige cutitul in tine in momentul in care te-au vazut” si “unii europeni ii fac pe irlandezi sa para amatori”, scrie publicatia The Leicester Mercury.

Afirmatia acestuia a fost inregistrata si publicata pe internet. Robert Fraser isi va putea exercita in continuare functia, dar nu ca reprezentant al gruparii conservatoare. Presedintele gruparii l-a trimis la cursuri pentru diversitate, pe care consilierul le va plati din propriul buzunar.

“Cursul la care va lua parte se va concentra, cel mai probabil, pe problemele tiganilor si ale nomazilor. Suspendarea lui reprezinta, din mai multe perspective, un gest pozitiv”, a adaugat presedintele grupului conservator. La finalul cursului, grupul se va intruni pentru a decide daca lui Fraser i se va permite sa redevina membru.

Ambasada Romaniei la Londra a transmis publicatiei ca mesajul a ajuns deja in tara si a infuriat pe multi. Presedintele Grupului de Legatura al Consiliului Tiganilor din Leicester, Alfred Kefford, s-a aratat multumit de suspendarea consilierului: “Sper ca, in timpul cursului, sa invete atat cultura, cat si ce poate sau nu poate sa spuna. Nu cred ca ar trebui sa-si recastige calitatea de membru decat daca dovedeste ca vrea sa invete. Am fi mai mult decat bucurosi sa-l invatam despre cultura noastra”, citeaza Leicester Mercury.