Douazeci de romani cu dizabilitati fizice si psihice au fost obligati de doi conationali sa cerseasca pe strazile din centrul istoric al Romei. Infractorii au fost retinuti de carabinieri, iar autoritatile italiene banuiesc ca romanii ar face parte dintr-o retea criminala, cu baza in Romania, care se ocupa cu traficul de persoane cu dizabilitati catre capitalele occidentale. Anchetatorii italieni sustin ca de pe urma traficului cu persoane cu dizabilitati se pot obtine milioane de euro. Ei au gasit numai asupra unuia dintre tinerii fortati sa cerseasca 300 de euro, stransi intr-o singura zi, anunta Antena 3.

Cei 20 de romani, cu varste cuprinse intre 20 si 25 de ani, au mainile si picioarele deformate. Ei se deplasau pe skateboard-uri in zonele din centrul istoric al Romei si eua nevoiti sa doarma sub un pod din centrul capitalei italiene, in apropierea Palatului Justitiei.

Cei douazeci de tineri romani transformati in sclavi au fost cazati de autoritati in Centrul de Primire al Primariei Romei si urmeaza sa fie repatriati in urmatoarele zile. Autoritatile italiene au intampinat, insa, mari dificultati in a-i identifica pe cei douazeci, luarea amprentelor digitale fiind aproape imposibila din cauza gravelor malformatii de care sufera acestia.