Romanca Magda Popeanu a fost aleasa in functia de consilier in districtul Cote-des-Neiges din Montreal, in provincia canadiana Quebec, in urma alegerilor de duminica, relateaza Mediafax.

Membra a partidului Projet Montreal, Popeanu a obtinut 1.953 de voturi (respectiv 30,86 la suta) din totalul de 6.485 de sufragii exprimate, devansand-o pe Helen Fotopulos cu 77 de voturi.

Magda Popeanu locuieste in Cote-des-Neiges¬Notre-Dame-de-Grace din 1992 si a fost presedinta Projet Montreal din 2006 si pana in 2010. De origine romana, ea a fost candidata partidului in alegerile din 2005 si 2009 in Cote-des-Neiges, cand a obtinut 16 la suta si, respectiv, 31,6 la suta din voturi.

Dupa ce si-a obtinut licenta in Inginerie electronica si a lucrat in domeniul IT, ea si-a dedicat ultimii 20 de ani invatamantului si facilitarii schimburilor sociale si profesionale in domeniul sau de activitate.

Popeanu militeaza de opt ani pentru pastrarea mostenirii, sigurantei si linistii districtului Cote-des-Neiges¬Notre-Dame-de-Grace, precum si pentru un mediu de viata de calitate inalta prin cresterea responsabilitatii sociale, a respectului fata de mediu si fata de ceilalti.

Consiliul municipal este principala instanta decizionala a orasului Montreal si este format din 65 de alesi: primarul general, care este si primarul sectorului Ville-Marie, 18 primari de sector si 46 de consilieri municipali.