Politia catalana (Los Mossos d'Esquadra) a arestat 19 cetateni romani, sub suspiciunea ca furau cupru din fostul sediu al companiei Telefonica din Barcelona, informeaza sambata cotidianul catalan La Vanguardia, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al politiei catalane, faptele s-au petrecut marti, 6 august, cand un martor a sunat la politie pentru a anunta un posibil furt, iar mai multe patrule s-au deplasat la fata locului. Politistii au gasit la subsolul cladirii circa 30 de persoane care sustrasesera o mie de kilograme de cabluri si tuburi si care, vazandu-i pe politisti, au luat-o la fuga. Politia a reusit sa-i prinda pe 11 dintre ei. Cateva ore mai tarziu, agentii au arestat alte opt persoane. Ulterior, toti cei arestati au fost pusi sub acuzare, dar vor fi judecati in stare de libertate.

Numai in ultima saptamana, politistii catalani au arestat circa 30 de persoane pentru delicte similare in acelasi loc, din cauza faptului ca respectiva cladire a fost abandonata in 2011 si se afla intr-o stare destul de avansata de degradare. Din cauza numarului mare a acestor incidente, politia a intensificat paza in zona.