Un roman de 54 de ani a murit vineri dimineata pe un santier din orasul german Giessen, ca urmare a unui accident de munca. Tragicul accident a avut loc pe santierul de constructii al unui complex cultural din Berliner Platz. Dupa cum a informat politia locala, barbatul a cazut si a fost lovit de un cofraj folosit in constructii, care cantarea cateva sute de kilograme. Salvarea a fost chemata de urgenta, insa in pofida incercarilor de resuscitare, romanul a decedat chiar la locul accidentului.

Dupa primele informatii comunicate de politie, muncitorul roman ar fi cazut de pe cofrajul de beton inalt de 3,5 metri, pe cand incerca sa-l desprinda din carligul macaralei. Din motive inca necunoscute, cofrajul s-a inclinat, barbatul s-a dezechilibrat si a cazut. In cadere, el ar fi fost lovit si de cofrajul masiv.

In urma gravelor lovituri la cap si torace, barbatul a decedat vineri 12 aprilie, in jurul orei 10.15. Politia si Oficiul pentru Protectia Muncii au declansat o ancheta, privitor la cauzele si circumstantele producerii accidentului de munca.

Lucrarile de constructie pe santierul unde lucra romanul au inceput in vara anului 2011. Kino Center din oraselul cu 78.000 de locuitori din landul Hessen este inca un ambitios proiect de asanare arhitectonica locala, dupa cel al noii Primarii. Acesta din urma a starnit critici in randul aparatorilor fondului de patrimoniu arhitectonic si cultural. S-a vorbit de megalomanie, lipsa de finete estetica, de o "arhitectura a brutalismului".

Proiectul din Berliner Platz unde s-a petrecut accidentul de munca, are o finantare "cu opt zerouri", realizata si din bani publici. Pana in anul 2013 urmeaza sa fie date in folosinta doua cladiri care adapostesc noua sali de cinema si auditie, un studio de teatru, sali pentru seminarii si restaurante. Intrarea in garajul subteran al Primariei, care se afla intre cele doua cladiri, se va face printr-un pasaj acoperit cu sticla.