Un roman implicat intr-o serie de fraude electronice a fost condamnat la patru ani de inchisoare in Statele Unite, anunta autoritatile judiciare din statul Connecticut intr-un comunicat oficial, transmite Mediafax.

Dragos Razvan Davidescu, in varsta de 39 de ani, a fost condamnat la patru ani de detentie de judecatorul districtual din New Haven, Janet Hal.

Potrivit procurorului David B. Fein, din Connecticut, Davidescu a fost implicat in numeroase activitati de tip "phishing", obtinand prin fraude si activitati de inselaciune pe Internet serii de carduri si date personale ale unor cetateni americani.

Davidescu facea parte dintr-o retea de fraudare care avea sediul in orasul Craiova si care a vizat, in intervalul 2004-2006, clienti ai bancilor People's Bank, Citibank, Capital One, Bank of America, JPMorgan Chase & Co., Comerica Bank, Regions Bank, LaSalle Bank, U.S. Bank, precum si ai site-urilor Wells Fargo & Co., eBay si PayPal.

Investigatia FBI in acest caz dureaza de sapte ani, timp in care au fost pusi sub acuzare 19 cetateni romani. Noua dintre suspecti sunt dati in urmarire.

Presa americana a relatat zilele acestea si despre un alt cetatean roman condamnat la inchisoare in SUA, pentru rolul pe care l-a jucat in fraudarea unor sisteme point-of-sale (POS) la peste 150 restaurante Subway si alti 50 de retaileri. Potrivit autoritatilor, patru hackeri romani au folosit ilegal datele a peste 80.000 de clienti pentru a face achizitii de milioane de dolari.

Cezar Butu a primit luni sentinta de 21 de luni in inchisoare la un tribunal federal din New Hampshire, dupa ce, in septembrie, a pledat vinovat.

Din 2008 pana in mai 2011, cei patru au patruns ilegal in peste 200 de sisteme POS pentru a instala software-uri prin care sa poata fura datele cardurilor.

Un alt roman implicat in acest caz, Iulian Dolan, ar urma sa primeasca o pedeapsa de 7 ani, cand va fi condamnat in luna aprilie, dupa ce si el a pledat vinovat. Un al treilea, Adrian-Tiberiu Oprea, va avea procesul luna viitoare. Cel de-al patrulea, Florin Radu, ramane in libertate.