Primarul unui orasel italian a fost criticat de adversari politici si de alti cetateni pentru ca a oferit gazduire, de Craciun, unei familii de etnie roma de origine romana care nu avea adapost, informeaza presa italiana, citata de Mediafax.

Tommaso Claudio Corvatta, primarul oraselului italian Civitanova Marche (centru-est), a gazduit, de Craciun, in locuinta tatalui sau, cinci membri ai unei familii de romi din Romania, inclusiv o femeie insarcinata care are o tumoare canceroasa.

Conform site-ului Lettera43.it, primarul a fost criticat de unii adversari politici, inclusiv de un consilier local membru al partidului Poporul Libertatii (al fostului premier Silvio Berlusconi) si de alti cetateni, pe retele de socializare.

"A fost vorba de un gest personal intr-o situatie de saracie extrema. Daca cineva vrea sa ma impiedice sa fac un gest umanitar, vreau sa vina sa imi spuna in fata. Acesti oameni traiau pe strazi: poti lasa pe strada o femeie insarcinata si care are o tumoare?", a replicat primarul, citat de agentia ANSA.

Corvatta a explicat ca serviciile de asistenta sociala nu puteau interveni in cazul acestei familii pentru ca nu exista o resedinta in Civitanova Marche.