Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca fotograful roman retinut in Mexic a fost scos de sub acuzare si urmeaza sa revina joi viitoare in Romania.

"Urmare demersurilor constante si sustinute intreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei Romaniei in Ciudad de Mexico, cetateanul roman Topoleanu Mircea Ioan, retinut la data de 1 decembrie 2012, cu ocazia violentelor inregistrate la ceremonia de transfer a puterii executive federale, a fost scos de sub acuzare si urmeaza sa revina in Romania in cel mai scurt timp posibil (la data de 27 decembrie 2012)", se arata intr-un comunicat transmis joi de MAE, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, cazul cetateanului roman retinut de catre autoritatile mexicane a fost monitorizat in permanenta de catre Ministerul Afacerilor Externe inca de la notificarea retinerii acestuia.

MAE reaminteste ca, in contextul demersurilor intreprinse de partea romana, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a transmis pe 6 decembrie omologului sau mexican o scrisoare prin care solicita sprijinul pentru clarificarea cu celeritate a situatiei cetateanului roman.

"Pentru a respecta dorinta cetateanului Topoleanu Mircea Ioan de a reveni in tara cat mai curand posibil, Ministerul Afacerilor Externe a cerut sprijinul Organizatiei Internationale pentru Migratie, care a intreprins demersurile necesare, legale, pentru urgentarea procedurilor", se mai arata in comunicat.