Un roman suspectat ca a abuzat sexual o persoana cu handicap mintal, in varsta de 50 de ani, din Cagnes, a fost eliberat de catre Tribunalul corectional din Grasse (Franta) la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce a stat in detentie un an, relateaza Nice Matin, citat de Mediafax.

Vasilica, un om al strazii de origine romana, a fost retinut, fiind suspectat ca a incercat pe 4 iunie 2010 sa o violeze pe Marie-Charlotte, care sufera de handicap mintal, in apartamentul ei.

Barbatul a sustinut in fata Tribunalului corectional din Grasse ca pe 4 iunie 2010, in timp ce consuma bere in Piata De Gaulle din Cagnes-sur-Mere, a fost invitat de Marie-Charlotte sa faca un dus la ea pentru ca era murdar. "Nu mi-am dat seama ca avea dificultati", a declarat barbatul.

La ora 20.45, vecina de palier a lui Marie-Charlotte a auzit-o strigand, inainte de a se ascunde in casa sa complet dezbracata. Ea a sustinut, foarte socata, ca a fost victima unei tentative de viol. In apartament politistii au gasit o pereche de foarfece si un slip de barbat.

In timp ce dosarul era pe punctul de a fi clasat, dupa 14 luni, la Marseille, un barbat (Vasilica) a fost retinut pentru furt. Potrivit ADN-ului prelevat, acesta era proprietarul slipului uitat pe 4 iunie 2010 la Cagnes-sur-Mer.

In timp ce Vasilica a raspuns ca nu a incercat sa o violeze, Marie-Charlotte s-a contrazis in declaratii. Viceprocurorul Parvine Derivery a admis: "In mod evident ceva s-a intamplat in acea zi. Ce? Nu stim" si, respingand cererea, a indemnat la "intelepciunea Tribunalului".

In cele din urma, avocatul apararii a solicitat si a obtinut eliberarea clientului sau care a stat 12 luni in inchisoare (intre care sase pentru pedeapsa aplicata de Tribunalul din Marsilia).