Fortele de ordine din Herault si Aude au lansat miercuri dimineata o vasta operatiune pentru a anihila o retea de prostitutie si proxenetism, arestand zece persoane, dintre care noua de nationalitate romana, au anuntat jandarmii din Languedoc-Roussillon, relateaza publicatia Liberation in editia online, citata de Mediafax.

Mai multe prostituate si presupusii proxeneti ai acestora au fost arestati, in special in zona Beziers, in departamentul Herault din sudul Frantei.

Jandarmii au anuntat intr-un comunicat ca zece persoane, "inculpate in cazul unei retele de proxenetism in banda organizata", au fost arestate, dintre care noua de nationalitate romana. Cea de-a zecea persoana este franceza. Sase dintre presupusii proxeneti au fost arestati in tabere din Lespignan si Beziers (Herault), iar alte patru in apartamente din Carcassonne, Narbonne (Aude) si Beziers.

Aproximativ 30 de tinere, majoritatea de etnie roma, sunt interogate ca martor, potrivit unei surse apropiate anchetei.

La operatiune au participat 150 de jandarmi, sustinuti de patru echipe cinofile si un elicopter. De asemenea, au fost prezenti analisti ai Europol. Arestarile au fost efectuate in cadrul unei comisii rogatorii livrate de un judecator de instructie din Narbonne.