Președintele american Donald Trump a anunțat marți, în plină perioadă de tensiuni în Orientul Mijlociu, înlocuirea lui Patrick Shanahan din fruntea Pentagonului cu ministrul adjunct însărcinat cu armata terestră, Mark Esper, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ministrul interimar al Apărării Patrick Shanahan, care a depus o muncă magnifică, a decis să renunțe la procesul de confirmare pentru a consacra mai mult timp familiei sale", a scris Trump, pe Twitter.

Potrivit USA Today, FBI ancheta, în cadrul procesului de confirmare, acuzații de violențe conjugale datând din 2010 la adresa lui Shanahan, în prezent divorțat.

"Îi mulțumesc lui Pat pentru munca sa excelentă și îl voi numi pe secretarul armatei, Mark Esper, noul ministru interimar al Apărării", a adăugat președintele.

Patrick Shanahan, fost număr doi în Pentagon, a fost ales ministru interimar pentru a-i succeda generalului Jim Mattis după demisia răsunătoare din decembrie.

Pentagonul nu a fost condus de un secretar confirmat de Senat de la începutul anului.

Esper, fost director al grupului de apărare Raytheon, era însărcinat din noiembrie 2017 cu recrutarea, echiparea și formarea celor 1,4 milioane de soldați ai armatei terestre americane.