O noua licitatie organizata de casa Alis marti, 26 iulie, aduce in prim plan lucrari de lucrări de Alexandru Ciucurencu, Marcel Chirnoagă, Iosif Iser şi Rudolf Schweitzer Cumpăna. Lucrarile de arta sunt expuse si pot fi vizitate de catre cei interesati la sediul casei de licitatii, pana astazi la orele 18,00. Potrivit Mediafax, pictura "Jucătoarele de cărţi", de Alexandru Ciucurencu, va fi scoasă la licitaţie marţi, cu un preţ de pornire de 55.000 de lei.

"Jucătoarele de cărţi", o lucrare inedită, de mici dimensiuni, are toate calităţile de spontaneitate şi prospeţime ale unei scene surprinse pe viu. Tema în sine poate să nu fie străină de celebra compoziţie a lui Paul Cezanne "Jucătorii de cărţi". Personajele în atitudini fireşti, absorbite în acţiunea în care sunt antrenate, sunt schiţate sumar, cu trăsături alerte de culoare neagră şi modelate din tuşe dezordonate de culoare. Cromatismul lui Ciucurencu, creator de atmosferă, este admirabil ilustrat aici de modul în care griuri, altfel terne, se înnobilează graţie vecinătăţilor de verde veronez, roşu saturat sau accente de roz şi alb, se arată în prezentarea lucrării.

Printre picturile ce vor fi scoase la licitaţie, marţi, de la ora 19.00, se mai numără "Moara de apă", de Nicolae Enea, care are un preţ de pornire de 6.000 de lei, "Femeie cu mască", de Leon Al. Biju (3.000 de lei), şi "Vas cu flori", de Gheorghe Vânătoru (12.000 de lei).

Totodată, lucrări de Marcel Chirnoagă - "Pomul înţelepciunii" - acvaforte, cu un preţ de pornire de 1.600 de lei, "Fiara" - gravură cu sudură (2.000 de lei) -, Iosif Iser - "Atac" - tuş laviu (2.400 de lei) şi "Odaliscă" - cărbune şi creion color pe hârtie (4.500 de lei) - şi "Autoportret", de Rudolf Schweitzer Cumpăna, cărbune pe hârtie, cu un preţ de pornire de 1.000 de lei, se numără printre cele 74 de loturi incluse în secţiunea Pictură la licitaţia de marţi, de la ora 19.00, a casei Alis.