Invitata de Fundatia Ratiu din Marea Britanie, scriitoarea de origine romana Domnica Rădulescu va fi prezenta la lansarea cartii Black Sea Twilight (Crepuscul la Marea Neagră) ce va avea loc la Centrul Cultural Românesc al Fundatiei Ratiu din Londra. Black Sea Twilight este cel de-al doilea roman al scriitoarei in care descrie România comunistă de la începutul anilor ’80. În cadrul evenimentului, autoarea va da autografe si va citi fragmente din roman.

“Suntem onorati să organizăm, în parteneriat cu prestigioasa editură Transworld Publishers, lansarea pe piata britanică a romanului Black Sea Twilight al scriitoarei americane de origine română Domnica Rădulescu.

După primul său roman, best seller-ul Train to Trieste (tradus si în limba română ca Trenul de Trieste, publicat de Tritonic), cel de-al doilea roman al Domnicăi Rădulescu continuă să descrie România comunistă de la începutul anilor ’80. Povesti de dragoste, drame de familie, viata de zi cu zi într-un regim opresiv, interogatorii, prezenta Securitătii, relatiile cu străinii, fuga, exilul.

Cu ocazia lansării autoarea va veni la Londra si va sustine o prezentare specială la Fundatia Ratiu, în cadrul programului de conferinte Culture Power, găzduit de scriitorul britanic Mike Phillips, directorul editurii Profusion si un bun cunoscător al literaturii române.” , spune Ramona Mitrică, director Fundatia Ratiu din Londra.

În cadrul evenimentului, Domnica Rădulescu va dezvălui detalii legate de procesul de creaţie şi de sursele de inspiraţie care au dus la scrierea romanului Black Sea Twilight, o carte care surprinde emoţii puternice, viziuni fantastice şi peisaje pitoreşti. Autoarea va vorbi, de asemenea, despre protagonista romanului, Nora Teodoru – artist vizual la început de drum, o tânără curajoasă şi plină de viaţă.

Domnica Rădulescu s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, cu statutul de refugiat politic, în 1983. Este profesor de literatură franceză şi italiană şi sefa programului de studii feministe de la Universitatea Washington and Lee din Virginia.

Primul ei roman, Trenul de Trieste, a câştigat Premiul Library of Virginia, la categoria Best Fiction (ficţiune). Black Sea Twilight (Crepuscul la Marea Neagră) este cel de-al doilea roman al său.