Salina din Turda va găzdui, sambătă, 23 iulie, un concert susţinut de renumite fanfare din Romania, in cadrul proiectului 'Promovarea obiectivului turistic Salina Turda', finanţat din fonduri europene. Concertul se va desfăşura in amfiteatrul din Mina Rudolf, care dispune de 100 de locuri, incepand cu ora 11,00, evenimentul fiind o premieră in Romania, prin locul unde este organizat.

Mina de sare de la Turda dateaza din perioada romana dar prima atestare documentara a extragerii sarii in Turda dateaza din anul 1271. Salina Turda a fost inchisa in 1932. Salina Turda este compusa din: Mina Rudolf, Mina Ghizela, Mina Terezia, Galeria Franz Josef.

In perioada ianuarie 2008 - ianuarie 2010 a avut loc un proces de modernizare a Salinei Turda. In urma acestuia a fost creata o infatisare noua si o functionalitate extinsa a Salinei Turda. In Mina Rudolf exista acum o sala de concerte, teren de sport, bowling, minigolf dar si o gondola imensa si s-a montat si un ascensor (lift) pentru persoanele care se deplaseaza mai greu. In Mina Terezia s-a construit un debarcader pe lac cu barci care permit plimbarea turistilor pe lacul salin. Per ansamblu infatisarea Salinei s-a schimbat radical in bine. Deschiderea oficiala a Salinei Turda dupa renovare s-a facut in data de 22 ianuarie 2010.