Incepand din 16 iulie si pana pe 4 septembrie zilele de sâmbătă şi duminică sunt rezervate atmosferei de vacanţă în parcurile bucurestene: Cişmigiu, Herăstrău, Lumea Copiilor, Sebastian si Moghioroş. Pentru al treilea an consecutiv, evenimentul Bucureşti - Cartier de vara invita bucurestenii sa-si petreaca timpul in aer liber vizionand spectacole de teatru sau luand parte la concerte.

Potrivit Arcub, pe întreg parcursul evenimentului, dimineaţa de la ora 10:00 şi seara de la ora 20:00, puteti participa, in functie de preferinte, la diverse actiuni pregatite de organizatori: creaţii pentru copii, comedia dell`arte, teatrul de magie si spectacolele clasice, sau veţi putea asista la reprezentaţii de succes ale unor artişti cunoscuţi ai teatrelor bucureştene. În Parcul Cişmigiu spectacolele încep de la ora 17.00. Din 20 august reprezentaţiile de seară încep de la ora 19.00. Programul variază în funcţie de disponibilitatea spaţiilor care găzduiesc evenimentul.

Evenimentul Bucureşti - Cartier de vara este organizat de Comisiei pentru Învăţământ, Cultură, Culte şi Sport a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale şi Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4, Primăria Sectorului 5 şi Primăria Sectorului 6 prin Centrul Cultural European.