Lung-metrajul românesc Morgen de Marian Crisan a obtinut Premiul de Distributie la cea de-a 8-a editie a Festivalului International de Film Independent IndieLisboa 2011, care s-a desfăsurat între 5 si 15 mai 2011 în capitala portugheză. Premiul a fost acordat de un juriu international, ai cărui membrii au fost François Bonenfant, Denis Coté, Gabe Klinger, Jean-Pierre Rehm si Margarida Vilanova.

Într-un articol apărut într-un din cele mai importante cotidiene portugheze (Público din 9 mai), criticul de cinema Jorge Mourinha semnala: Debutul românului Marian Critan se integrează prefect „noului val„ românesc: planuri-secventă lungi, naturaliste, de grup, absenta muzicii, evidentiind umorul sarcastic grefat pe disperarea unei societăti care incearcă să se ridice după o dictatură dezastruoasă.

Premiul acordat lung-metrajului de debut al lui Marian Crisan întregeste seria premiilor obtinute de filmele românesti selectionate în ultimii sapte ani în diverse festivaluri de film de pe teritoriul portughez (IndieLisboa, Curtas Vila do Conde, DocLisboa, Estoril Film Festival). Anul acesta cinematografia românescă va avea o participare semnificativă si la următorul Festival de Scurt Metraje din Portugalia: Curtas Vila do Conde, unde anul trecut, marele câstigător a fost filmul Colivia de Adrian Sitaru. Printre filmele selectionate la editia de anul acesta se numără si scurt-metrajul Camelia, al tânărului regizor Marian Crisan.