Victor Rebengiuc are, de joi, a doua stea gazduita de Walk of Fame-ul romanesc din Piata Timpului, dupa Florin Piersic. Marele actor, care a aniversat astazi implinirea a 78 de ani alaturi de publicul sau, a marturisit, cu modestie, ca "Am invatat multe in acesti 78 de ani, ce n-am putut invata pana acuma este cum sa primesti laudele. Nu va doresc sa fiti in situatia de a primi foarte multe laude despre dumneavostra pentru ca este ceva... o tortura ingrozitoare", adaugand simplu ca "Tot ce am facut pana acum in viata mea a fost pentru ca mi-a placut sa fac treaba asta, sa fac teatru. Am jucat cu placere si voi juca in continuare cu placere atata vreme cat Dumnezeu imi va ingadui".

Victor RebengiucFoto: Pi2.ro

Joi seara, maestrul Victor Rebengiuc va fi sarbatorit si la Muzeul Taranului Roman, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (sala Horia Bernea a MTR), incepand cu ora 18:30 urmand sa fie vizionat filmul "Morometii", unul dintre cele mai stralucite din cariera sa.

„Cred ca, de acum inainte, pentru foarte multe generatii, Nicolae Moromete va fi imaginat asa cum l-a întruchipat Victor Rebengiuc. Moromete din filmul lui Stere Gulea este credibil, asa cum sunt toate personajele jucate de acest actor cu geniu, pentru ca maestrul Rebengiuc stie sa se apropie de fiecare rol in parte construindu-i o personalitate unica, intelegandu-i fiecare gest si fiecare gând’’, a declarat Virgil Nitulescu, directorul Muzeul Taranului Roman, prezent si el in Piata Timpului.

Proiectul cultural din Piata Timpului, lansat la initiativa Teatrului Metropolis, Asociatiei de Turism Bucuresti si Cocor, dupa modelul celebrei Walk Of Fame din Los Angeles, isi propune sa devina un punct de referinta pentru cultura romana prin gazduirea stelelor ce omagiaza actori romani consacrati. Florin Piersic si Victor Rebengiuc au fost alesi sa inaugureze Walk of Fame-ul romanesc in urma unui studiu desfasurat pe site-ul cinemagia.ro. In perioada urmatoare, si alte personalitati ale culturii romane vor intra in randul stelelor de pe Walk of Fame.