Oana Cătălina Chiţu (voce), Dejan Jovanovic (acordeon) şi Dimitris Christides (baterie) sunt protagonistii unui concert de tangouri şi romanţe organizat de ICR Berlin in deschiderea sezonului cultural din acest an. Concertul va avea loc sâmbătă, 22 ianuarie 2011, în apreciata sală din fosta Fabrică de ciocolată, Studioul Niculescu, din cartierul berlinez Kreuzberg.

Bucureştiul anilor 30, cu cântăreţi de tango, care se bucurau de un imens succes în „Micul Paris”. Chiar dacă, ulterior, România nu mai era un loc al „joie de vivre”, amintirea legată de aceaste vremuri a rămas de neuitat.

Oana Cătălina Chiţu isi va purta publicul intr-o călătorie muzicală în perioada de aur a romanţelor şi tangourilor româneşti. Programul serii va cuprinde cântece mult îndrăgite din perioada interbelică: publicul se va putea delecta ascultând melodii precum „Zaraza”, „Cine iubeşte şi lasă”, „Bun îi vinul ghiurghiuliu”, „Mărie şi Mărioară”.

Oana Cătălina Chiţu s-a născut în Humuleşti. A învăţat să cânte la ghitară, iar mai târziu, la Berlin, a studiat pianul, muzica jazz şi muzica clasică. În anul 2000, a înfiinţat împreună cu Dejan Jovanovic grupul „Romença” şi, din 2007, repertoriul său cuprinde tangouri româneşti. Din anul 2002 activează ca profesoară de canto şi coordonatoare de proiect în cadrul şcolii de muzică pentru copii romi „Zukunftsmusik”.

Dejan Jovanovic s-a născut în Obrenovac (Serbia). A început să cânte la acordeon la vârsta de nouă ani, apoi a studiat la şcolile de muzică din localitatea natală şi din Belgrad. Trăieşte din 1999 în Berlin, unde a studiat muzica clasică (acordeon şi pian). Este membru fondator al grupului „Romença” şi profesor de acordeon la şcoala de muzică pentru copii romi „Zukunftsmusik”. În 2007, a cântat în opera „Aleko” de Serghei Rahmaninov, la Neuköllner Oper.

Dimitris Christides s-a născut în Sudan şi a studiat printre altele la Conservatorul din Londra. Este pasionat de muzica jazz, pe care o îmbină cu elemente ale muzicii folk şi rock şi cu ritmuri balcanice. Din 2002, trăieşte în Berlin, unde activează ca muzician şi profesor de percuţie, organizând ateliere de creaţie şi desfăşurând diverse proiecte culturale.

Seara se va încheia cu o degustare de bucate româneşti, arta muzicală fiind îmbinată cu cea culinară.