Expozitia de pictura "Ioan Fără Ţară", de Alexandra BODEA va fi vernisata la Galeria de arta D'Ancona Budis din Bucuresti, miercuri 15 decembrie, de la ora 18,30. Artista Alexandra Bodea aparţine unei generaţii şi a unui moment care rediscută pictura ca rol şi posibilităţi tematice. Alexandra Bodea mizează pe caracterul invocator al picturii, creând imagini care pot instaura sau anula o realitate. O astfel de abordare veţi găsi în expoziţia „Ioan Fără Ţară”, în lucrări precum, „Prinşi între două graniţe”, „Tichie de bufon”, „Cel ascuns în groapă”, „Ieşirea din Peşteră”, şi în imaginea centrală „Ioan Fără Ţară”.

Îndrăznind să detroneze puterea reală a alienării, însingurării, a lipsei de repere, a ne-apartenenţei, şi altor probleme asemenea pe care le invocă. Reducându-le la linie şi culoare. "Desenul consemnează idei. Pictura (culoarea) stabileşte o ierarhie a lor. Prin culoare se accentuează o idee în defavoarea celorlalte", scrie artista pe site-ul personal.

Din activitatea sa anterioară amintim participarea sa în seria de expoziţii colective „O încercare de arheologie contemporană”, 2009, „Nu te supăra frate”, 2009, „Artbooth”, 2010, ce au avut loc în România. A participat în expoziţia colectivă a Şcolii de la Cluj, din Ghent, Belgia, 2009, şi a avut lucrări expuse în expoziţia „Misfit”, în primăvara anului 2010, în Irlanda. Recent a participat cu lucrări la târgul de artă contemporană St-art Fair 2010, Strasbourg, al doilea târg ca importanţă - din Franţa, după FIAC, reprezentată de D’Ancona Budis Art Gallery.

Expozitia va fi deschisa intre 15 Decembrie si 14 Ianuarie 2011, si poate fi vizitata prin rendez-vous la tel. 0765-973.167. Galeria, intr-un spatiu inedit, se afla pe strada Uruguay, nr. 27, etajul 4, interfon 5, in zona Pietei Charles de Gaulle.