Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate-ARCEN, initiaza incepand cu data de 25 august 2010, in fiecare miercuri, de la ora 20.00, pana pe 15 septembrie, un proiect intitulat "Lectura…la lumina felinarelor", desfasurat pe esplanada din fata Teatrului National Bucuresti. Bucurestenii sunt invitati la o seara de lectura din operele unor scriitori romani in interpretarea voluntarilor ARCEN.

Potrivit comunicatului ARCEN, citat de Agerpres, studenti si elevi, vor creaza o atmosfera speciala, la kmilometrul 0 al Capitalei, prin lectura publica a unor scriitori precum: Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Ioana Parvulescu, Nicolae Iorga, Emil Cioran, Octavian Paler, Tudor Arghezi, Alexandru Vlahuta ori George Calinescu, traficul si galagia orasului fiind acoperite de misterului si sunetul slovelor.

In prima seara de lectura publica, pe 25 august, de la ora 20.00, vor fi prezentate fragmente din "Invitatie la barbatie"- Mircea Eliade si "Paradoxul vremurilor noastre"- Octavian Paler

Organizatorii vor prezenta publicului, in debutul serii de lectura, argumentele alegerii unui anume scriitor urmand cu lecturarea propriu-zisa a fragmentului ales si dezbaterea literara si de idei.

Proiectul “Lectura…la lumina felinarelor” are ca scop incurajarea lecturii si a dezbaterii de idei, incurajarea tinerilor de a citi, de a studia si comenta texte literare impreuna cu prietenii si colegii, fiind o alternativa de petrecere a timpului liber, a timpului ramas din aceasta vacanta torida de vara.

Proiectul “Lectura…la lumina felinarelor” face parte din Campania ARCEN "Romania se pregateste sa moara", desfasurata intre 23 august 2010-23 august 2011.