Combinând sunet, imagine şi text, cartea X_Street, realizată de Ioana Paun şi Zoe Olaru împreună cu grupul de artişti şi scriitori réaltympanica oferă o perspectivă multi-dimensională asupra impactului social al Jocurilor Olimpice din 2012 din Londra, odată cu planurile de reconstrucţie a zonei Hackney Wick din zona de est a oraşului. Lansarea cartii audio va avea loc pe 9 iulie sediul Institutului Cultural Român din Londra

Cartea se bazează pe un spectacol de stradă inedit, dezvoltat de Ioana Păun şi réaltympanica în februarie 2010, în cadrul programului de rezidenţă Attic Arts la ICR Londra.

Potrivit ICR, cartea este rodul a trei luni de cercetare şi dialog cu localnicii, in care artiştii au organizat o călătorie cu microbuzul în cartier, iar participanţii, cu centurile de siguranţă legate şi căşti pe urechi, au intrat în bucătăriile, buzunarele şi minţile oamenilor din Hackney Wick, neştiind cât e realitate şi cât ficţiune: o stradă care nu apare pe hartă, un conflict între co-locatari, o coafeză care îşi deschide salon, o bancnotă suspectă de 5 lire care circulă din mână în mână, un şantier uriaş, o nuntă întârziată şi o comunitate în aşteptare, care ţine uşile bine închise.

La acest proiect au participat actorii: Cristina Cătălina, Naia Headland-vanni, Dhaniella Mauger, Jessica Latowicki, Graham McGowan, Cristian Hogaş, Julie Simpson, Kevin Molin, Mario Christofides, Sara Amini, Tiernan Patton, Bill Perry şi Nick Llewellyn.

Acţiunea a reflectat şi imaginat totodată anxietatea şi speranţele oamenilor din Hackney Wick, zonă puternic afectată de începerea şantierului pentru Parcul Olimpic care se va deschide în 2012.

Spectacolul X Street are loc din nou pe 14 si 15 iulie, sub umbrela Festivalului de Arhitectură din Londra 2010, cu sprijinul ICR prin programul de finanţare Cantemir.

Cartea audio X_Street va fi expusă la ICR Londra pe 9 şi 10 iulie, sub forma unei instalaţii audio speciale, în prezenţa autorilor Ioana Păun, Zoe Olaru şi grupul réaltympanica.

Membrii grupului réaltympanica sunt: Marcin Dudek, Renata Gaspar, Kevin Molin, Mike Picknett şi Robert Redmer.

Ioana Păun a absolvit Masterul de Performance Art la Goldsmiths College, University of London şi regie de teatru la UNATC Bucureşti. A participat la numeroase festivaluri, ateliere şi proiecte de teatru şi arte vizuale precum: Surge Festival (Goldsmiths College, 2009); Festivalul Teatrul Tineretului (Piatra Neamţ, 2008) cu spectacolele L-V:8-16 şi Interzis sub 18 ani; Teatrul Green Hours (Bucureşti, 2008) cu acţiunea Eu reprezint Romania!; Build your community! - proiect despre viaţa în blocurile din Rahova (Bucureşti, 2007); Locked - proiect despre rutina domestică, Teatrul Desant (Bucureşti, 2006).