In 43 de orase europene va fi proiectata simultan pe ecrane mari în spaţii publice opera „Carmen” de Georges Bizet, in cadrul evenimentului "Viva Europa 2010". Transmisia în direct, de la Palatul Artelor Regina Sofia din Valencia din Spania va avea loc vineri, 18 iunie, începând cu orele 21.00 (ora Romaniei). In România, participa la aceasta transmisie oraşele Bucuresti, Braşov, Caransebeş, Cluj-Napoca, Piteşti şi Timişoara. Proiectia din Bucuresti va avea loc în Parcul Crângaşi.

Opera "Carmen", de G. BizetFoto: Graffiti PR

Evenimentul „Viva Europa 2010”, desfăşurat în parteneriat cu Anul european pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale este organizat de Parlamentul European şi de Consiliul Uniunii Europene iar in Romania de Primăria Sectorului 6, alături de Centrul Cultural European Sector 6, Bucureşti.

Evenimentul este rezultatul efortului comun al Patrocini de les Arts şi al autorităţilor locale din Valencia, cu implicarea unor personalităţi artistice de marcă precum Zubin Mehta, Helga Schmidt, Carlos Saura, fiind susţinut de muzicienii excepţionali ai Orchestrei din Valencia.

Pe parcursul transmisiei, Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, va adresa câteva cuvinte publicului participant, subliniind importanţa solidarităţii între toţi cetăţenii pentru a combate sărăcia şi excluziunea socială.

"Fiecare dintre noi se poate bucura de Europa şi poate participa la construirea ei, indiferent de originea, venitul, nivelul de educaţie sau reşedinţa sa”, declară Jose Manuel Barroso, Preşedintele CE.

„Solidaritatea rămâne cea mai importantă virtute a unui popor. Mai ales acum, în situaţia economică în care se află Europa este foarte important să dovedim că Uniunea Europeană are forţa să fie solidară, să fie unită, să treacă peste această perioadă şi să reuşească să pornească, din nou, pe drumul prosper pe care s-a aflat!”, declară Cristian Poteraş, Primarul Sectorului 6.

Tasha de Vasconcelos, Ambasador internaţional al Anului European 2010, va fi prezentă la evenimentul din Valencia. Cariera sa include o implicare de lungă durată în activităţile caritabile, incluzând misiunile speciale pentru organizaţia „Nelson Mandela Children's Fund” din Africa de Sud şi activităţile sale în calitate de Ambasador UNICEF al Bunăvoinţei.

Ţara noastră are cele mai multe oraşe participante la "Viva Europa 2010", după ţara gazdă, Spania, informeaza comunicatul de presa remis Hotnews.ro.