Muzeul Zambaccian gazduieste miercuri, incepand cu ora 18.30, conferinta in limba franceza “Georges Lepape ou la femme illustrée pendant la Grande Guerre” sustinuta de Stéphane-Jacques Addade, anunta RFI. Georges Lepape este unul dintre putinii artisti care si-a consacrat talentul pentru a celebra femeile-eroine ale Primului Razboi Mondial.

Femeile raman cu siguranta eroinele cel mai putin celebrate ale Primului Razboi Mondial. Si totusi! Ca era vorba de muncitoare, infirmiere sau simple protectoare ale soldatilor, contributia lor a fost esentiala pe tot parcursul conflictului.

Ilustratorul Georges Lepape (1887 - 1971), a carui arta delicata ramane profund atasata de creatiile lui Paul Poiret, le-a consacrat intregul talent si o culegere de desene. A fost singurul, la acea epoca, care le-a adus un omagiu.

Stéphane-Jacques Addade ne invita sa descoperim si va decripta pentru noi unul dintre ultimele din aceste desene – una dintre guasele cele mai emblematice pentru stilul lui Lepape. Va fi o ocazie pentru a evoca rafinamentul miniaturilor persane, a baletului rus al lui Serge de Diaghilev si mai ales figura celebrei dansatoare Ida Rubinstein.

Stèphane-Jacques Addade este expert, restaurator, organizator de expozitii si locuieste pentru o vreme la Bucuresti. Conferinta sa despre pictura artistului Georges Lepape este a treia dintr-o serie proiectata la Muzeul Zambaccian, dupa Jacques-Emile Blanche si Bernard Boutet de Monvel.

  • Participarea publicului se face pe baza de inscrieri la telefoanele 021 231 55 17 sau 0762 21 58 00 sau pe e-mail la friends@art.museum.ro