Pianista Alexandra Dariescu va concerta la Societatea Regala de Medicina din Londra cu ocazia aniversarii a 200 de ani de la nasterea lui Frederic Chopin (martie, 1810). Ea va interpreta o selectie de lucrari ale compozitorului polonez, printre care si Sonata 3. Este prima data cand un muzician roman sustine un recital solo la Societatea Regala de Medicina.

Alexandra Dariescu a obtinut premiul Maurice Ravel la Academia Internationala din Franta in 2008. A studiat la Royal Northern College of Music din Manchester, sustinuta de o bursa integrala din partea Associated Board of the Royal Schools of Music si a absolvit in 2008. Aici a castigat toate premiile mari, inclusiv medalia de aur a RNCM in al treilea an de facultate.

In Romania, Alexandra a studiat la Scoala Speciala de Muzica din Iasi si a castigat primul loc in concursul "Pro Piano" din Bucuresti. Obtine Bursa Internationala "Constantin Silvestri" in 2002 la Scoala Pocklington din York.

Toamna trecuta si-a inceput masteratul la Guildhall School of Music & Drama. Alexandra a debutat in Marea Britanie in anul 2006 la Bridgewater Hall, cu Orchestra de Camera RNCM, dirijata de catre André de Ridder si transmisa de BBC Radio 3.

In ultimii ani a sustinut recitaluri in toata Marea Britanie si a concertat la Wigmore Hall impreuna cu Cvartetul Sacconi si cu violonista Alina Ibragimova. Agenda ei include concerte cu Royal Philharmonic Orchestra, Sinfonia ViVA, Orchestrele Northern Chamber, Nottingham si York Symphony.

Concertul de la Royal Society of Medicine va avea loc luni, 29 martie, de la ora 19.00. Aceasta este pentru prima data cand un muzician roman este invitat sa sutina un recital solo la Societatea Regala de Medicina. In decursul ultimilor ani, o singura romanca a mai concertat aici, Corina Belcea-Fisher, ca membra a Cvartetului Belcea.

Alti artisti romani la Londra in luna martie:

  • Tot ce ramane: adolescentii socialismului, expozitie de grup – 12.03-11.04, Waterside Project Space, Unit 8, Waterside 44-48 Wharf Rd, Londra
  • Imagining Music, expozitie de fotografie de Serban Mestecaneanu – 26 Martie Bechstein Room, Wigmore Hall, 36 Wigmore Street si 30 03-09.04 la ICR Londra
  • Recital de vioara si pian la lumina lumanarii, Tudor Andrei (vioara), John Paul Ekins (pian) si Mira Ormala – 13.03, Grosvenor Chapel, Mayfair, cu incepere de la ora 19.00.