Madalin Voicu tatal va dirija Orchestra Nationala Radio, iar Madalin Voicu fiul va fi solist la pian in cadrul unui concert ce va avea loc vineri, 13 noiembrie 2009, de la ora 19.00 pe scena Salii Radio. Cei doi canta foarte rar impreuna iar cu prilejul acestui concert vor aborda un program pe gustul oricarui meloman: Beethoven, Uvertura Egmont, . 84, Concertul nr. 1 in do major pentru pian si orchestra, .15 si Simfonia a VII-a in la major,op. 92.

Fiu al celebrului violonist Ion Voicu, Madalin Voicu a absolvit Academia Nationala de Muzica "Ciprian Porumbescu", clasa de vioara, Bucuresti. A beneficiat de burse pentru studierea artei dirijorale la Trier, Mainz, Stuttgart, Londra. A fost profesor si dirijor la Academia "Attatürk" si profesor de muzicologie la Conservatorul din Izmir, Turcia. Este dirijor al Orchestrei Simfonice „Oltenia” din Craiova si al Orchestrei Simfonice din Ploiesti, iar din anul 1995 director si dirijor al Orchestrei de Camera Bucuresti „Ion Voicu”. In 1995 a facut parte din directoratul Festivalului International „George Enescu”. Este membru de onoare activ al Academiei franceze de arte, stiinte si litere, membru al Fundatiei internationale "ION VOICU" si membru al Fundatiei internationale "CULT". A sustinut numeroase turnee artistice in tara si in strainatate si a realizat inregistrari audio si video cu lucrari de muzica clasica.

Madalin Voicu Jr. este licentiat al Universitatii „Spiru Haret” - Facultatea de Muzica. A participat la cursuri de maiestrie sustinute de Tatiana Nicolaeva si Fausto Zadra la Mozarteum (Salzburg). Talentul tanarului pianist a fost recunoscut prin premii obtinute la concursuri nationale sau internationale. La varsta de zece ani, Madalin Voicu Jr. se numara printre laureatii Concursului Lira de Aur (Suceava), iar un an mai tarziu castiga Premiul I la Concursul International Città di Catanzzaro (Italia).

Debutul solistic, la 15 ani, a avut loc intr-un concert eveniment cu Orchestra de Camera Radio, dirijata de tatal sau Madalin Voicu. In acelasi concert a evolut si eminentul violonist Ion Voicu, bunicul tanarului interpret.

Cariera sa solistica include aparitii in concerte cu orchestrele filarmonicilor din Bacau, Ploiesti, Brasov, Constanta, Satu-Mare, Iasi, sub bagheta dirijorilor Ovidiu Balan, I. Ionescu-Galati, Petre Sbarcea. A sustinut cu succes recitaluri de pian in diverse formule (solo sau alaturi de formatii camerale) in tara, dar si in Turcia, Italia, Franta, Austria.

In prezent este profesor de pian la Liceul de Muzica „George Enescu”.

Potrivit comunicatului, biletele pentru concert se gasesc la casa de bilete a Salii Radio din str. General Berthelot, nr. 60-64.