Teatrul Masca din Capitala.pregateste premiera spectacolului "Regele Cerb", dupa un text de Carlo Gozzi, in regia lui Michele Modesto Casarin. Premiera va avea loc vineri, de la ora 20,00 cand vor putea fi vazuti in distributia spectacolului Bogdan Angelescu, Dora Iftode, Ana Maria Paslaru, Valentin Mihalache, Ioana Macarie sau Alex Rizescu.

Regele Deramo, stapan peste tinutul Serendippo, isi cauta sotie pentru a-i darui urmas. In demersul sau se foloseste de una dintre cele doua minunatii pe care le primise odinioara in dar de la zana Morgana: un tablou fermecat si un vers magic. Tabloul are darul de a rade atunci cand in apropierea lui, o femeie rosteste neadevaruri. Astfel, o singura femeie trece testul veracitatii: Angela - fiica ministrului Pantalone - care, cu inima curata, il iubea pe rege. Dar vai! Angela reprezinta obsesia si dorinta aprinsa a primului ministru, Tartaglia, un om stramb la suflet si parsiv. Prin inselaciune si prefacatorie, Tartaglia afla de la regele sau secretul celui de-al doilea cadou minunat: un vers magic ce, rostit deasupra unui trup mort, muta sufletul celui care il recita in trupul fara viata, lasandu-l pe primul fara suflare. Printr-un viclesug, Tartaglia il convinge pe rege sa intre cu sufletul intr-un cerb iar el, primul ministru, se foloseste de ocazie pentru a pune stapanire pe trupul regelui. Sub infatisarea aceasta porneste intr-o vanatoare nebuna a cerbului, nestiind ca sufletul regelui nu se mai afla in animal, ci in trupul unui batran garbovit ce se taraste spre palat, cautand razbunare.

Este un spectacol complet cu o montare de zile mari. Scenele de comedie pura cu un travesti teribil ala Anei Maria Paslaru se transforma in momente de sensibilitate si delicatete sustinute de posibilitatea Dorei Iftode de a impleti drama cu comedia. Forta actoriceasca a lui Sorin Dinculescu da personajului si mastii sale precizie si credibilitate. Coregrafia Ioanei Macarie si pasajele pe care ea le interpreteaza ofera un contur plin de gratie miscarii scenice sustinute continuu de disponibilitatea intregii distributii de a nu ascunde nimic din posibilitatile de exprimare artistica pe care le poseda.

Numita de insusi autorul piesei ,,oglinda morala alegorica", "Regele Cerb" dezvaluie profunzimi nebanuite, un creuzet in care fierb patimi aprinse. Spectacolul se constituie intr-o metafora pentru uraciunile fundamentale ale umanului contrapunctate de virtutile care le anuleaza.

Spectacolul "Regele Cerb" va putea fi vizionat si in avanpremiera, joi, 15 octombrie, de la ora 20,00, informeaza site-ul Teatrului Masca.