In perioada 17 - 20 septembrie are loc „Toamna Cristalelor”, expozitie cu participare internationala, gazduita de Muzeul National de Geologie. Sunt expuse spre vizitare sau vanzare flori de mina, elemente de decoratiuni interioare, obiecte ornamentale si obiecte de podoaba din minerale si roci: piramide, sfere, obeliscuri, miniaturi de animale, coliere si cercei, inele si bratari, pandantive si brose.

Colectionarii Asociatiei Mineralogilor, Paleontologilor si Gemologilor Amatori din Romania vor fi prezenti pentru a furniza celor interesati, informatii despre stabilizarea campului energetic, purificarea prin cristaloterapie si proprietatile esantioanelor expuse. Vizitatorii vor putea achizitiona flori de mina, geode, bijuterii din pietre semipretioase si alte piese spectaculoase, toate unicat, la preturi promotionale, informeaza comunicatul de presa al muzeului.

Expozitia, cu participare internationala sporita, isi propune sa reediteze succesul inregistrat de cea de-a treia editie a „Verii Cristalelor” desfasurata in luna august.

Pretul unui bilet de acces este de 4 lei/redus, 7 lei/adult. Programul de vizitare a expozitie este zilnic intre orele 10.00 – 18.00.

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.