Harta cerului in luna iulie 2009
Harta cerului in luna iulie 2009
Foto: Observatorul Astronomic din Bucuresti

Cu ocazia Anului Astronomic International, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” organizeaza sambata, 1 august, incepand cu ora 19:15, la Piata Universitatii, in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti, o seara de observatii astronomice.

Participantii la eveniment vor putea admira diferite obiecte ceresti, prin cel mai mare telescop al Observatorului. Observatiile astronomice se vor face incepand cu ora 21:30.

In paralel, din ora in ora, incepand cu ora 19:15, vizitatorii vor putea viziona o prezentare de planetariu digital „Calatorie prin Univers”.

Observatiile si prezentarea de planetariu se vor face gratuit.

Astfel de observatii astronomice si program de planetariu digital se vor desfasura in fiecare luna (26 septembrie, 25 octombrie, 29 noiembrie) in cadrul unui program de popularizare a astronomiei initiat de Observatorul Astronomic din Bucuresti. Observatiile se vor face numai daca cerul este senin, iar spectacolul de planetariu indiferent de conditiile meteo, informeaza siteul Observatorului Astronomic.

Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” este singurul observator din capitala deschis publicului. Situat pe Bd. Lascar Catargiu, nr.21, intre Piata Romana si Piata Victoriei, Observatorul este deschis in fiecare marti, vineri si sambata incepand cu ora 19:30 pana la ora 22:00.