Spectacolul "Ai toata viata inainte!", o dramatizare dupa romanul omonim al lui Romain Gary, in regia Alinei Rece, va avea premiera oficiala joi, 14 mai, ora 19,30, la Sala "George Constantin" a Teatrului Nottara din Capitala, informeaza Agerpres.

Din distributia spectacolului fac parte actorii Laura Vasiliu, Ruxandra Sireteanu, Raluca Juganaru, Mihaela Subtirica, Mihai Persa, Boris Petroff si Corina Dragomir. Scenografia este realizata de McRanin, consultant muzical este Alina Macovei, iar Lucian Moga este responsabil cu luminile si proiectiile video din spectacol.

Romain Gary demonstreaza in romanul sau care este importanta iubirii in viata unui om. Un baietel arab, Momo, este crescut intr-un mediu promiscuu de o batrana evreica care nutreste o admiratie bizara fata de Hitler. Lumea in care traieste copilul este una a prostituatelor, travestitilor, a copiilor parasiti.

"Ai toata viata inainte!" este o poveste despre tandretea suferintei, spusa din perspectiva unui copil inteligent si precoce, prea devreme familiarizat cu adevarurile oamenilor mari. In 1978, ecranizarea romanului, "La vie devant soi", un film cu Simone Signoret in rolul principal, a castigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain.

Pe numele sau adevarat Roman Kacew, Romain Gary s-a nascut in 1924 la Vilnius, in Lituania, unde si-a petrecut prima parte a copilariei. A studiat dreptul la Paris si a invatat sa piloteze avioane in cadrul Fortei Aeriene Franceze. In cel de-al Doilea Razboi Mondial lupta alaturi de trupele franceze in Europa si Africa de Nord, devenind apoi un diplomat si un scriitor de succes.