Trilogia fantastica Cronicile lumii pamantene, de scriitoarea italiana Licia Troisi va fi publicata de editura RAO. Primele doua volume ale trilogiei, recent iesite de sub tipar, Nihal din Pamantul Vantului si Misiunea lui Sennar vor fi lansate vineri 24 aprilie, ora 17.30, la libraria Humanitas Kretzulescu.

Toti iubitorii aventurilor pline de imaginatie si suspans ale personajelor din seria Amurg, de Stephenie Meyer, se vor indragosti de Nihal. Eroina Liciei Troisi este cu adevarat ciudata. In Lumea Pamanteana, nimeni nu e ca ea: ochi mari violet, urechi ascutite, plete albastre. Iar talentele ei deosebite vor fi foarte necesare in lupta. Caci incepe lupta!

VOL. I - Nihal de pe Pamantul Vantului

Nihal a fost crescuta de un faurar de arme si traieste intr-unul dintre orasele-turn din Pamantul Vantului, jucandu-se de-a razboiul cu prietenii, care si-au ales-o drept capetenie datorita fortei si agilitatii ei. Dar totul se schimba pe neasteptate cand Pamantul Vantului este atacat de Tiran, despotul care a cucerit deja cinci din cele opt Pamanturi care alcatuiesc Lumea Pamanteana. Lui Nihal nu ii mai ramane altceva de facut decat sa devina un razboinic adevarat si sa-i apere pe nevinovati chiar cu riscul de a cadea in mainile Tiranului.

VOL. II - Misiunea lui Sennar

Continua aventurile tinerei si vajnicei Nihal, ultimul jumatate-elf din Lumea Paminteana, si ale prietenului ei nedespartit, vrajitorul Sennar. Impreuna, lupta impotriva armatelor de fammini ale Tiranului, care este hotarat sa cucereasca Pamanturile Libere si sa-i supuna pe toti locuitorii lor prin mijlocirea magiei negre. Acum, Nihal se confrunta cu misterul Lacrimei, o piatra care pare dotata cu puteri magice uriase, in vreme ce Sennar a plecat in cautarea Lumii Scufundate si va fi silit sa se imbarce pe o corabie de pirati.

VOL. III, - Talismanul puterii, este in pregatire la Ed. RAO si va fi disponibil din luna septembrie 2009.

Autoarea trilogiei, LICIA TROISI, una dintre cele mai bine cotate tinere scriitoare de fantasy din Italia, este nascuta la Roma in noiembrie 1980. A urmat liceul clasic si Facultatea de Fizica, obtinand diploma de laureata in astrofizica in decembrie 2004. In timpul facultatii, pe cand avea doar 21 de ani, a inceput sa scrie Cronache del Mondo Emerso (Cronicile Lumii Pamantene). Pe langa aceste titluri, lucreaza acum la o alta serie, La ragazza drago (Fetita-dragon), din care a aparut deja primul volum. Printre pasiunile ei se numara muzica rock si cinematografia.

Volumele Nihal din Pamantul Vantului si Misiunea lui Sennar sunt disponibile in toate librariile, informeaza editura.