Cvartetul Belcea revine la Ateneul Roman cu un recital cuprinzand trei lucrari de referinta din repertoriul cameral: Cvartetul pentru coarde op. 50 nr. 4 in fa diez minor de Joseph Haydn, Cvartetul pentru coarde nr. 1 op. 25de Benjamin Britten si Cvartetul pentru coarde op. 59 nr. 2 in mi minor – „Razumovsky” de Ludwig van Beethoven. Concertul va avea loc miercuri, 22 aprilie, de la ora 19.00.

Cvartetul Belcea, format din Corina Belcea-Fischer – vioara, Laura Samuel – vioara, Krzysztof Chorzelski – viola, Antoine Lederlin – violoncel), este unul dintre cele mai apreciate ansambluri camerale de astazi, a fost infiintat in 1994. Cei patru muzicieni au urmat stagii de perfectionare cu membrii faimoaselor cvartete Chilingirian, Amadeus si Alban Berg. In palmaresul formatiei figureaza premii la concursurile internationale de la Osaka si Bordeaux, Premiul pentru muzica de camera decernat de Societatea Filarmonica Regala (in 2001, 2003), Premiul Gramophone pentru debut (2001). Dupa lansarea Integralei cvartetelor de Bartók, aparuta in 2008 cu sprijinul Institutului Cultural Roman, Cvartetul Belcea a fost declarat Ansamblul cameral al anului la Echo Klassik Awards. In prezent, este ansamblu asociat la Guildhall School of Music and Drama si detine un contract de exclusivitate cu casa de discuri EMI.

Din 2007, la initiativa Institutului Cultural Roman si cu sprijinul Filarmonicii “George Enescu”, Cvartetul Belcea este cvartet in rezidenta la Ateneul Roman. Pe langa seria de recitaluri extraordinare, programul include si cursuri de maiestrie pentru tinere cvartete din Romania si Republica Moldova.

Biletele pentru recitalul de miercuri, 22 aprilie, se gasesc la casa de bilete a Ateneului Roman