Joi, 9 aprilie, de la ora 18, in “Sala de lectura” a Teatrului Act se lanseaza nu doar o noua carte de film (ceea ce oricum e un eveniment la noi), ci si o noua colectie de cinema (asadar, se poate!).

Dupa Humanitas, o alta editura de prim raft, Polirom, inaugureaza o colectie dedicata artei 007, numita simplu “Cinema”. Daca, din pacate, Humanitasul a publicat in “Biblioteca de film” doar trei volume intr-o perioada de un an si jumatate, sper ca Poliromul sa fie mai prolific la acest capitol.

Primul titlu ii apartine “criticului de film preferat” al cinefililor romani (dupa un sondaj de pe site-ul CineMagia de acum un an), Alex. Leo Serban, care, se pare, a scapat definitiv de “complexul Pasadia”: la trei ani dupa “De ce vedem filme. Et in Arcadia Cinema” (aparut tot la Polirom) si “Dietetica lui Robinson” (Curtea Veche), revine pe piata de carte cu un volum dedicat cinematografiei autohtone si intitulat “4 decenii, 3 ani si 2 luni cu filmul romanesc” (cred ca toti am inteles unde bate…).

Chiar daca este tot o culegere de texte, scrise cu diferite ocazii si aparute in publicatii diverse, din anii ‘80 pana in 2008, sunt convins ca volumul are o structura unitara si o linie calauzitoare, deci se citeste usor si cu placere, ca orice text al lui ALS.

Printre invitatii la evenimentul de joi seara se numara actrita Luminita Gheorghiu, cineastul Andrei Ujica si scenaristul (acum si regizor) Razvan Radulescu. Actrita Maria Dinulescu va citi un fragment din carte. Asadar, o lansare care n-ar trebui ratata de cinefilii cititori bucuresteni.

Citeste si comenteaza pe Strafulgerari.