Regina Elisabeta a Romaniei (1843 – 1916), cunoscuta sub pseudonimul Carmen Sylva, si regele suedez Oskar al II-lea (1829 – 1907) vor fi evocate in cadrul unei serate culturale romano- suedeze ce va avea loc pe data de 24 februarie in salonul Bibliotecii Bernadotte din incinta Palatului Regal de la Stockholm. Cele doua personalitati regale au fost contemporane si au avut in comun pasiunea pentru literatura, precum si o bogata activitate de sprijinire a vietii culturale din tarile lor.

Proiectul este realizat de catre Institutul Cultural Roman de la Stockholm in colaborare cu Biblioteca Bernadotte si face parte din seria de evenimente organizate de Palatul Regal in aceasta primavara. La eveniment vor participa istoricul literar Britt Dahlström, actrita Margaretha Byström de la Teatrul Dramatic Regal, Göran Alm, directorul Bibliotecii Bernadotte, precum si Dan Shafran, directorul ICR Stockholm.

Cu aceasta ocazie Ansamblul vocal al Palatului Regal va interpreta o arie din opera Neaga (1884) a compozitorului suedez Ivar Hallström, dupa un libret scris de Carmen Sylva. Seara va fi completata cu o expozitie de carte din colectia bibliotecii si cu proiectia unei serii de fotografii, informeaza ICR Stockholm.