Filmul romanesc „Pescuit sportiv”, regizat de Adrian Sitaru, a obtinut duminica premiul Festivalului International de Film de la Palm Springs la sectiunea New Voices / New Visions Award, informeaza site-ul oficial al festivalului, desfasurat intre 6 si 19 ianuarie.

Potrivit juriului Festivalului, premiul a fost decernat „pentru puterea extraordinara si unitatea de portretizare a unor personaje fascinante, bazata pe talent pur, pe un scenariu bine scris si pe o regizare superba. Totul cu un buget minimal", asa cum a comentat Orly Ravid, unul dintre membrii juriului.

Actrita Maria Dinulescu, interpreta in film, a primit trofeul.

Categoria New Voices / New Visions prezinta 12 filme ale unor regizori aflati la prima sau a doua productie si sunt selectionate de catre echipa festivalului pentru a prezenta cele mai bune realizari ale unor talente putin cunoscute. Acestea sunt alese dintre filmele cu o abordare originala.

208 de filme din 73 de tari au fost prezente anul acesta la Festivalul de la Palm Springs, inclusiv 50 dintre cele 67 de filme propuse spre nominalizare pentru Oscar 2009.

„Pescuit sportiv” (tradus Hooked) urmareste secvente din viata unui cuplu in cumpana, care ajunge intr-o situatie limita dupa accidentarea unei tinere. Cei doi decid sa isi musamalizeze fapta si renunta la principii. Din distributie fac parte Ioana Flora, Adrian Titieni, Maria Dinulescu si Catalin Ungureanu. Scenariul si montajul sunt semnate tot de Adrian Sitaru.

Adrian Sitaru, acum in varsta de 37 de ani, a fost premiat cu „Leopardul de Aur”, in 2007, si la Festivalul International de Film de la Locarno, pentru scurtmetrajul "Valuri".