Ajuns la cea de a XX-a editie, Festivalul de Dramaturgie Contemporana, singurul cu acest specific in Romania, se va desfasura in perioada 14-22 noiembrie, la Brasov. Cele mai importante montari din dramaturgia contemporana, realizate in stagiunile precedente, sunt invitate sa participe aici.

Potrivit organizatorilor, anul acesta spectacolele selectionate in festival sunt semnate de: Alexandru Tocilescu (Poker de Adrian Lustig – Teatrul de Comedie, Bucuresti), Andrei Serban (Rock’n’ Roll de Tom Stoppard - Teatrul National Cluj), Radu Afrim (Povestiri despre nebunia (noastra) cea de toate zilele de Petr Zelenka – Teatrul Tineretului din Piatra Neamt), Felix Alexa (Jocul regilor de Pavel Kohout – Teatrul Evreiesc de Stat), Gelu Colceag (Forma lucrurilor de Neil LaBute – Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov), Claudiu Goga (Hamelin – legea tacerii de Juan Mayorga – Teatrul Mic), Alexandra Badea (Complexul Romania de Mihaela Michailovn - Teatrul National “I.L. Caragiale” din Bucuresti), Vladimir Granov (Ultima femeie a señorului Juan de Leonid Juhovitki – Teatrul Odeon), Tudor Tepeneag (Ultima femeie a señorului Juan de Leonid Juhovitki – Teatrul “Nottara”).

Si alte evenimente, care au drept scop aducerea in prim-plan a tot ceea ce inseamna preocupari, tendinte, problematici ale lumii contemporane, reflectate prin textul si spectacolul de teatru, se desfasoara alaturi de sectiune principala de spectacole. Este vorba de: spectacole lectura, dezbateri teoretice, lansari de carte de gen.

Festivalul de Dramaturgie Contemporana este competitiv, premiile fiind acordate pentru: cel mai bun actor, cea mai buna actrita, cel mai buna scenografie, cel mai bun regizor, cel mai bun spectacol, existand, de asemenea, si un Premiu special al Juriului.

Productiile vor fi jurizate de un juriu format din: Natalia Stancu (critic de teatru), Ion Parhon (critic de teatru), Ion Prelipceanu (scriitor, critic de teatru), Stefania Cenean (scenograf), Adi Carauleanu (actor).

Festivalul se va incheia sambata, 22 noiembrie, cu Gala de Decernare a Premiilor, urmata de spectacolul: Pretul iubirii dupa A. P. Cehov, regia: Alexandru Dabija, Teatrul „Toma Caragiu”, Ploiesti.

Evenimentul este organizat de catre Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov, alaturi de Primaria Brasov, Ministerul Culturii si Cultelor, UNITER.