Volumul Austerloo ed altre battaglie / Austerloo si alte bãtãlii a poetei Daniela Crãsnaru tradus in imba italiana este prezentat vineri, 14 noiembrie, la Accademia di Romania din Roma.

Consideratã una dintre poetele cele mai interesante ale generatiei sale in Romania, Daniela Crãsnaru a fost tradusã in peste 15 limbi, poezia ei fiind studiatã in universitãti romane si americane. De asemenea, in 1991 editura Oxford a publicat o culegere de poezii -Letters from Darkness - semnatã de Daniela Crãsnaru si care a fost nominalizatã printre primele 10 titluri publicate in anul respectiv in Marea Britanie. Premiatã cu cele mai prestigioase premii - Premiul Fundatiei Rockefeller (1995), Crossing Bounderies Award (1996), Premiul Academiei Romane (1992), Premiul Uniunii Scriitorilor (1979, 1982, 1983) poezia Danielei Crãsnaru uimeste prin tesãtura ei rafinatã si lucidã, prin chiasmul tesut intre materialitatea corporalã, inclusiv a iubirii astfel percepute si arhitectura interioarã haoticã ce dã chip vietii de zi cu zi. Se naste, astfel, o senzualitate tristã, introvertitã si ironicã –apropiatã, pe alocuri, de poezia polonezei Wislawa Szymborska- si pe care titlul volumului o pune in mod foarte expresiv in evidentã.

Realizat in editie bilingvã si in conditii grafice excelente, Austerloo si alte bãtãlii este primul volum de poezii semnat de Daniela Crãsnaru si tradus in limba italianã. Acesta va fi prezentat de Giuliano Compagno, scriitor si vor interveni Bruno Mazzoni, curatorul volumului si Oana Bosca-Mãlin (Universitatea din Bucuresti), traducãtoarea acestuia. Gazde ale acestui eveniment vor fi, alãturi de Accademia di Romania, editura Pagine si Luciano Lucarini, editor.