Chitaristul si compozitorul George Baicea, cotat la ora actuala ca fiind unul dintre cei mai buni chitaristi de electric blues din Romania isi va lansa cel de-al patrulea album solo: “Vintage Stories: Jamming in Germany”. Evenimentul va avea loc joi, 13 noiembrie, incepand cu ora 21.00, la Hard Rock Cafe Bucharest.

George Baicea va canta alaturi de Catalin Rasvan si Nicu Georoiu, actualii membri ai Blues Bandului George Baicea si il va avea ca invitat special pe Steve Clarke. “Vintage Stories: Jamming in Germany” este inregistrat live in timpul turneului din Germania din anul 2006, avandu-i ca invitati pe Wolfy Ziegler la bas si Adrian Militaru – tobe, informeaza un comunicat remis presei de catre organizatorii evenimentului.

„Evenimentul ... este un eveniment pentru ca in materie de muzica blues, piata romaneasca sufera cu succes. George Baicea este de admirat in continuare. Pentru perseverenta, dar mai ales pentru faptul ca orice s-ar intampla el isi vede de drum. Si ce este cel mai important, canta! Multi s-au laudat cu discurile lui Hendrix sau Stevie Ray Vaughan si nu prea s-a vazut in tot ce au facut sau cantat. Lui George Baicea i-a iesit. Bine. Si-a pus gandurile in fapte si a apelat la cei mai priceputi prieteni. Din Romania sau nu. Pana mai invata si altii din experientele altora, ne bucuram de ce avem. Restul e placere!”, a declarat Dan Alexandru, Creative Booking Director Event Plus.

George Baicea este chitarist, compozitor si vocalist, unul dintre cei mai buni chitaristi de electric blues din Romania. Inceputurile carierei sale muzicale sunt legate de Alexandru Andries, impreuna cu care a cantat in cadrul unor festivaluri si spectacole celebre si cu care a colaborat in realizarea multor albume de gen. A inceput sa compuna in anul 1995, dar primul sau album solo, “Prins in trafic” a aparut pe 24 februarie 2000. Cel de-al doilea album semnat George Baicea, “Trafic Greu”, a aparut in 2001, fiind nominalizat un an mai tarziu la premiile Industriei Muzicale Romanesti, categoria „Cel mai bun album jazz-blues”. In anul 2001, a compus muzica pentru filmul „Incidentul Ankara”, in regia lui Antoniu Vasiliu Berenyi.

Trupa George Baicea Blues Band reprezinta o etapa de evolutie in cariera sa solo, bucurandu-se de succes in cadrul unor festivaluri importante, precum: Festivalul International de Blues Bucuresti, Festivalul International de Jazz Brasov, „Jazz Recall Festival” – Cluj Napoca, Garana International Jazz Festival, Targul International de Arte Vizuale, Bucuresti, dar si in cadrul unor concerte sustinute in Germania si Olanda.

Evenimentul de lansare este organizat de Compania de event architecture, Event Plus, cu sprijinul A&A Records.