Artistii Ionut Bogdan Stefanescu (flaut) si Horia Maxim (pian) vor sustine un concert in seara zilei de 4 noiembrie 2008, orele 18,30 la Accademia di Romania din Roma. Cei doi artisti romani sunt foarte apreciati pe scena muzicala romaneascã si internationala.

Din programul concertului, ales si tesut de cei doi protagonisti cu arta celor care cunosc, iubesc si reusesc sã transmitã frumusetea muzicii fac parte George Enescu - Cantabile si Presto, Tudor Ciortea – Sonata, Allegro, ma non troppo / Andante sostenuto / Allegro vivace, ma tempo giusto, Giacinto Scelsi - Krishna e Radha, Carmen Petra Basacopol - Piccola Sonata, Johnny Raducanu - Pe Olt, Adrian Enescu - 9 Variations on Ravel's Theme, Dan Dediu – Notturnissime, Doina Rotaru - Japanese Garden,Petre Elinescu - Introduction et Danse des Sorcières, Johnny Raducanu - Jocul tambalelor, Barbara Rettagliati - Puck, Notturno, Scherzo, informeaza un comunicat transmis de Accademia di Romania in Roma.

Doctor in muzicã al Academiei de Muzicã din Bucuresti, Ionut Bogdan Stefãnescu a debutat ca solist in anul 1983 si a sustinut numeroase recitaluri si concerte in Romania si in strainatate (Anglia, Franta, Spania, Cehoslovacia, Coreea de Nord, Germania, Olanda, Japonia, U.S.A), participand si la o bogatã serie de festivaluri nationale si internationale. Ionut Bogdan Stefãnescu este in acelasi timp compozitor (“Pianissimo Summer Dream” – piesa pentru ansamblu de percutie - prima auditie absoluta la Conservatorul din Lausanne, 16 noiembrie 2005), autor de librete de operã, de scenarii de film, precum si autorul unor volume precum Joc de oglinzi (2004), Varstele flautului (2005), Despre pietre si pasari (2006).

Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianisti ai generatiei sale, Horia Maxim este un muzician afirmat dupa anii 1990, abordand un repertoriu vast, atat ca solist al celor mai importante Filarmonici din tara, cat si ca partener ai unor importanti muzicieni romani solisti sau in diferite ansambluri camerale. Maiestria sa pianistica a fost apreciata si in recitaluri sustinute in importante sali de concert din Germania, Italia, Spania si Argentina. In paralel cu cariera sa solistica, Horia Maxin desfasoara si o activitate pedagogica, fiind asistent universitar la Universitatea de Muzica din Bucuresti.