Fundatia Calea Victoriei organizeaza in perioada 21 iulie - 31 august o tabara de vara de arhitectura care va avea ca activitate principala ridicarea unei constructii multifunctionale realizate integral din lemn. Aceasta tabara realizata in colaborare cu Comuna Malureni, judet Arges, inaugureaza o serie de scoli de vara pentru studenti a caror scop este sa construiasca un mic campus rural pentru Scoala Fundatiei Calea Victoriei, informeaza organizatorii.

In aceasta vara, pe langa activitatea de constructie, studentii vor beneficia de intalniri cu profesori din domeniile stiintelor umane si artelor, de o scoala de calarie si de ansamblul de practici si activitati pastorale prilejuite de convietuirea cu o stana.

Potrivit Fundatiei, scoala propune tanarului orasean sa redescopere mediul rural in specificitatea lui artistica, economica, pastorala, si sa intalneasca natura nu ca pe un bun de consum ci ca pe un mediu de viata. Participantii la scoala de vara se vor organiza singuri in cadrul unei tabere de corturi, creandu-si conditiile de viata si cadrul de desfasurare al activitatii.

Intre profesorii care si-au anuntat participarea se numara cei de la Fundatia Calea Victoriei: Petre Guran, initiatorul proiectului, arh. Ana-Maria Goilav, autorul proiectului de arhitectura, Sandra Ecobescu, presedinta Fundatiei Calea Victoriei, Tudor Jitianu, seful de tabara, Stefan Vianu, profesor de filozofie, Mirel Banica, sociolog, Christian Scholtes, psiholog, Laura Jiga Iliescu, etnolog, Tiberiu Soare, dirijor, Marius Vasileanu, dr. vet. Ilinca Cioculescu si Costache Ottescu. La acestia se adauga prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc, arh. Liviu Gligor, arh. Angelo Roventa (Austria), arh. Adrian Moleavi, arh. Mihai Dutescu si psiholog Stefania Gubavu.

Parintele Iustin Marchis va da binecuvantarea locului pe care se va ridica constructia, iar monahii de la manastirea Oasa o vor intari pe parcurs, in mod special prin parintele Nicolae, nasul casei, cel care a sprijinit la procurarea lemnului si a mesterilor.